Historie 22 - 1993

A Gathering of Fronds

The Bevis Frond' på Rytmeposten

The Live Museum’s to koncerter på Rytmeposten i begyndelsen af marts 1993, havde begge, på hver sin måde, en stor betydning for bandet.

Den første fordi de skulle spille opvarmning til et af Gert og Carstens store idoler, The Bevis Frond. The Bevis Frond alias Nick Saloman havde siden 1987 udsendt en række selvfinancierede plader, som havde fået engelske rockanmeldere til, stort set over en kam, at opfatte ham som det store håb for britisk guitarrock. Den forholdsvis menneskesky hr. Frond havde ikke spillet live de første par år af sin karriere, men nu dukkede han op på Rytmeposten på en af sine få turneer. I respekt for hans heftigt sentresser-inspirerede musik havde vore venner taget navneforandring til The Love Museum, og de gennemførte 50 min. med udpluk fra deres musikpulterkammer med fokus på de mere psykedeliske ting. Bevis Frond viste sig efter sin koncert at være en yderst flink mand, som gav sig god tid til at snakke med publikum, og The Live Museum spurgte han nysgerrigt om ”…that stuff you did on Wild Thing – was that on purpose???” Det kunne de så berolige ham med at det var.

 

The Bevis Frond Live i 2004

Den næste koncerts betydning lå i, at det var her samarbejdet med den høj-kreative, jyske projektmager Mortensen skulle afprøves i felten. Han var taget til Odense for at være lydmand denne aften, og det gik glimrende. Bagefter var der almindelig begejstring over samarbejdet, Mortensen og bandet lagde store planer, drak mange øl, svor evigt venskab og som kronen på værket kunne projektmager Mortensen fortælle, at han pudsigt nok netop var ved at afslutte en lydmandsuddannelse, hvilket gav ham mulighed for at bruge et meget velanset, jysk pladestudie gratis i en weekend. Udsigten til at stå i samme studie som Lars Lilholt gjorde bandet yderligere eksalterede, men Mortensen måtte dog fortælle, at der var en lille hage ved det – der skulle lægges et depositum på 3000 kr. Det var ikke noget problem – indtjeningen fra aftenens koncert blev straks lagt i hans hænder, og projektet var hermed sat på skinner.

Senere skulle det vise sig at pengene kunne være investeret mere fornuftigt – fx. i Nordisk Fjer eller IT Factory….

The Live Museum spiller opvarmning

The Bevis Frond's New River Head fra 1991 – et mesterværk i guitarrock og sangskriverkunst

Nick Saloman AKA The Bevis Frond