"Memory of a free Festival"

Selv om The Live Museum var blevet opløst i 1994, holdt det aldrig rigtigt op med at eksistere. Det havde nu stukket hovedet frem ved spredte lejligheder, hvor Gert og Carsten optrådte med nye numre og arrangementer. Således også i 2006, hvor Gert blev kontaktet af Jan Aaskov, som fortalte, at han var med til at arrangere en mindre, alternativ festival, der hed Kildemosefestivalen – og i den forbindelse ville han gerne have The Live Museum, alias Gert og Carsten til at optræde dér. Ellevilde ved tanken om at skulle optræde på en musikfestival fortalte de to venner det til familie, bekendte og tilfældigt forbipasserende. Rygterne nåede helt til Morud, hvor bandets gamle trommeslager Michael havde slået sig ned i landlig idyl og fred og ro. Tanken om at spille igen tændte dog et par rockstjerner i hans øjne, og han ringede straks til Carsten for at tilbyde sin hjælp. Så var de tre.

Det gav dog nogle logistiske problemer, da der ikke umiddelbart kunne findes en løsning på, hvordan han kunne spille trommer til det digitale lydspor, der allerede lå klar til en times folkelig og fornøjelig underholdning.

The Live Museum duo-version.

Gudskelov sprang Maj Stig Pedersen til igen. Med hende placeret bag bassen blev sættet rearrangeret og delt op i 2 halvdele, en halv time med elektronisk backing, og en halv time med sang, bas, guitar og trommer. Michael fik kontaktet en kammerat, som havde en tom kostald – langt ude på Sydvestfyn, hvor kragerne vender og køerne har nummerplader – og 5-6 eftermiddage blev afsat til nødtørftigt at indøve et sæt. Man hyggede sig, og kostaldens indehavere viste sig at være yderst venlige og trakterede gastronomisk kulturstøtte i form af god kaffe, tærter og lækre is-anretniger.

I sensommeren løb festivalen så af stablen på en mark bag Refsvinding-bryggeriet. Solen skinnede, luften var varm og fadøllene kolde, de gamle hippier slog håret ud, og de yngre publikum fra de forskellige alternative miljøer luftede tatoveringer, hårstile og musik-tshirts. Guitarer blev stemt og smøger røget. Musikerne var fulde af forventning og havde sommerfugle i maven ved tanken om at skulle spille sammen igen. Gudskelov forløb koncerten efter planen, og det blev bagefter fejret med et lækkert måltid af festivalens bedste mad og en række Ale no. 16 fra det lokale bryggeri.

The Live Museum kvartetten.

Bandet var opløftede, arrangørerne var glade og publikum positive, så det blev aftalt, at bandet skulle spille der igen næste år. Samtidig blev koncerten optaget i en rimelig kvalitet samt foreviget på DVD.

Koncerten kan høres her.
Videoklip fra koncerten kan ses her.

Men i oktober indtraf katastrofen. Gert brød fysisk sammen igen, han blev hasteindlagt og det viste sig at flere livsvigtige organer havde været ved at sætte ud. Han befandt sig endnu en gang i overhængende livsfare. Han overlevede, men var fysisk for svækket til at foretage sig noget de næste mange måneder, og blandt venner og bekendte begyndte frygten for, hvorvidt han kunne klare et eventuelt nyt anfald, at brede sig.

Tilbage til 2000-05 del 2   Frem til 2007