Tilbage til oversigt Tilbage til forsiden på The Live Museum's officielle website!

"Are you ready for the Country"


Efter indspilningen af demoen på Rytmeposten havde bandet i efteråret et par mindre arrangementer, der skulle overståes inden de begyndte indspilningen af deres CD. Gert havde skaffet flere jobs under henvisning til, at de jo ganske rigtigt gav lidt penge på bandkontoen. Til gengæld bragte det også bandet ud i situationer, hvor de – diplomatisk sagt – var langt fra deres kernepublikum.
Et af de mere obskure var en koncert i et beboerhus i Munkebo.


Susanne som skal ha' noget at styrke sig på inden koncerten
Susanne styrker sig inden koncerten

Hvordan aftalen egentlig var kommet i stand, fortaber sig i tågerne, men det viste sig at arrangementet skulle foregå i et festlokale ejet af en lokal forening. De mennesker der dukkede op viste sig at være et ikke helt ungt publikum som lod til at forvente en eller anden form for halbal og håndbajere. At en del af dem også så lidt mere hærgede ud end gennemsnittet lagde ikke en dæmper på bandets stigende nervøsitet – pludselig var de gået fra at være de provokerende rodehoveder i deres vante andedamme til at være nogle city-slickers med deres kloge-åge musik foran at publikum, man kunne frygte at man skulle til at konkurrere Duelling Banjos med.

 

Bandet startede deres første sæt under de sædvanlige tilråb om ”Kan I ikke spille Cocaine?” og ”Spil Born to be Wild!!”, og mens bandet tåkrummende kæmpede sig igennem dette sæt som virkede uendeligt, forstummende forsamlingen langsomt. I pausen forventede musikerne at blive skældt hæder og ære fra og eventuelt modtage et par tilbud om en røvfuld, men enkelte blandt publikum var blevet nysgerrige efter at høre, hvad meningen egentlig var. Pausen trak ud, kredsen af mennesker tiltog langsomt, mange flasker blev åbnet og efter nogen tid hvor bandet havde snakket sig ind på de lokale (og bevist at de kunne tage tilstrækkeligt for sig af de våde varer), startede anden sæt med en helt anderledes stemning. Folk var i højt humør, der blev danset tæt til numre man egentlig ikke burde kunne danse til, og efter koncerten udviklede det sig til en regulær fest, indtil bandet måtte løsrive sig hen ad morgenstunden.

 

Højt humør efter koncerten
Højt humør bagefter

Hvor hyggeligt dette end var, var det desværre også symptomatisk for en del af de ting som bandet oplevede i den periode. Hvor Andrea med sit trommespil havde tilføjet bandet en ny kreativitet, havde de med tabet af Michael til en vis grad mistet den retningssans og iværksætterlyst på det praktiske plan, som havde drevet dem frem i de første år. Og langsomt var en afmatning begyndt at sætte ind.

 

Værtshusbesøgene efter øvningen begyndte at trække længere og længere ud, og som regel sad Gert, Carsten og Palle tilbage, når alle andre var gået, og kastede sig ud i lange diskussioner – ofte om Palles tekster.


Grunden til samarbejdet med Palle blev lagt i foråret 1987, da Carsten bankede på hos ham, medbringende en flaske rødvin og en forepørgsel om, hvorvidt han kunne tænke sig at skrive nogle tekster til det band, han spillede i på det tidspunkt. Einsteins Paradis hed det. Og Palle tænkte ”hvorfor netop mig?”Først og fremmest, fordi Palle var i byen, dernæst fordi Carsten ad kringlede veje havde fået fingre i en tryksag: ”Rundt om Palle Juul Holm”, som science fictioneksperterne Niels Dalgaard og Ellen M.Pedersen havde udgivet. Heri var der et par digte og en rocktekst, som oprindelig var skrevet til et band i Østjylland.Palle var ikke afvisende over for tanken om at springe ud som tekstforfatter – bortset fra at han afskyede musikken fra Einsteins Paradis. Faktisk stillede han sagen i bero, indtil EP blev opløst og et nyt band i form af The Live Museum blev raflet sammen.


Læs Palles egen beretning om hans tid som tekstforfatter for The Live Museum

Tilbage til 1993 – del 4   Frem til 1993 – del 5