Tilbage til oversigt Tilbage til forsiden på The Live Museum's officielle website!

"We are the Champions"

 

Anders og Gert ved Tour Rock
Gert og Anders ved Tour Rock

Bandet havde knap nok fordøjet oplevelserne fra Skanderborg før Michael tilmeldte dem endnu en talentkonkurrence, denne gang Tour-Rock på Rytmeposten i Odense, en noget større affære. Anders var vendt tilbage fra Rusland, og nu kunne han og Carsten danne fælles front mod dette talentshow-uvæsen. De enedes om at arrangementet skulle have fingeren og sammensatte det mest støjende sæt, bandet endnu havde præsteret.

 

De andre deltagere ved konkurrencen levede op til The Live Museums fordomme, dvs. det var bands som havde en reel udsigt til at vinde en talentkonkurrence. Der var et Simple-Minds-stil stadionrock orkester, et 70-er agtigt band med dansk rock, et puddel-heavy-orkester osv.

 

The Live Museum står på scenen
The Live Museum på scenen

Da The Live Museum kom på scenen, smadrede de sig igennem usædvanlig aggressive versioner af Tell me wind, Werewolves, Road to Marian (som ikke kom med på pladen men kan høres her) og to yderligere numre inden de forlod det måbende publikum. På vej fra scenen fik Carsten et klap på skulderen og et par rosende ord fra Steffen Brandt, som var en af dommerne. Carsten havde dog fokus rettet mod baren. Den forsøgte han at tømme egenhændigt mens han priste sig lykkelig over at det hele var overstået, og at de nu kunne blive nummer sjok i al fredsommelighed.

 

Voteringen tog evigheder. Michael og Gert (som var overbevist om de ville vinde) ventede spændt, Carsten turbodrak og Anders udviste sin sædvanlige stoiskhed. Carsten havde netop taget en kæmpe slurk af sin Odense Pilsner, da det lød fra scenen: ”Vinderen af årets Tour Rock er – The Live Museum”. Rædslen lyste op i Carstens øjne og en støvsky af øl stod ud af munden på ham – det gik op for ham, at de som vindere skulle op og spille igen. Hans tilstand var yderst slatten og omkring sig i baren hørte han flere gæster brokke sig højlydt...

Tilbage til 1989 – del 1   Frem til 1989 – del 3