"Be in my video"

Koncertplakat

Kameramanden
Kameramand

Bandet med den tvivlsomme sølvplade i Skanderborg
Bandet i Skanderborg med Maj Pedersen og en tvivlsom sølvplade

1989 oprinder og tegner til at blive et stort år. I Iran udsteder Khomeini fatwaen mod Salman Rushdie, i Østeuropa falder jerntæppet, i Kina demonstrerer studenterne på Tiananmen Square og i øvelokalet på den gamle konservesfabrik i Odense arbejder The Live Museum støt og roligt på at forfine såvel udtryk som teknik. Det var i bl.a. i denne periode nummeret Werewolves, som skulle blive bandets live-favorit, blev komponeret.

I maj blev der lagt op til noget spændende. Michael havde fået kontakt med et filmhold fra Billedfabrikken, som ville lave en 20 minutters koncertvideo med The Live Museum. Desværre brød forbindelseslinierne til filmholdet sammen kort efter optagelserne og i de næste mange år regnede bandet med at alt var slettet. Det viser sig dog at en enkelt optagelse har overlevet, og lige så snart den er fremskaffet, vil den blive lagt op på hjemmesiden her.

Michael var i det hele taget fuld af overraskelser i den periode. Et par måneder senere forkyndte han, at han havde tilmeldt The Live Museum til en talentkonkurrence i Skanderborg. Dette udløste et ramaskrig hos Carsten, som absolut ikke mente The Live Museum var et talentkonkurrence-orkester. Billeder af teenagepiger, der ville synge som Madonna dukkede op på hans indre lysbilledlærred.

Desuden viste der sig et praktisk problem: Anders skulle til Rusland med sit band Fisk Vildt Fjerkræ som en del af ”Next stop Soviet”-arrangementerne. Maj Pedersen blev derfor hentet ind som dubleant (og da Anders jo var stand-in for sig selv, vil det sige at Maj blev stand-in for Anders’ stand-in som var Anders).

Det forløb udmærket, The Live Museum blev nummer 2, og endnu mere afgørende, blev venner med vinderne – et band fra Silkeborg som hed I Claudius. De 2 bands enedes om at prøve at skaffe hinanden koncerter i deres respektive hjembyer, hvilket også lykkedes.

Tilbage til 1988 – del 3   Frem til 1989 – del 2