Tilbage til oversigt Tilbage til forsiden på The Live Museum's officielle website!

"In Search of Space"

 

Gert og Anders på science-fiction festivallen Fyncon
Gert og Anders, Fyncon

1. september spillede bandet til science-fiction festivalen Fyncon. Igen med en række nye numre, bl.a. en science-fiction sangcyklus komponeret til lejligheden. Det var desværre ikke den slags festival hvor deltagerne ankom med Darth Vader kostumer eller Spock-ører, derimod bestod klientellet overvejende af akademikere med uplejet skæg som på skift holdt lange foredrag for hinanden. Kønsfordelingen var ca. 4 kvinder, dog uden skæg, og 100 mænd.

 

Reaktionen på koncerten var overvældende. Størstedelen af publikum flygtede ud i et træ i haven da de mærkede lydtrykket - en enkelt blev dog tilbage for at slukke for hovedafbryderen. Han kom dog derved i håndgemæng med en af arrangørerne og fik derfor ikke stoppet bandet, mens de flygtede publikummer i træet brugte tiden mere konstruktivt og skrev en novelle på en medbragt skrivemaskine.


Folkene i træet
Folkene i træet

Stilen fra førnævnte sangcyklus, som spændte fra Gitte Hænning til Hawkwind, og indeholdt satser som ”Jeg er et monster fra Mars” og ”Venus, min Venus” blev ulykkeligvis aldrig genoptaget og er ikke dokumenteret nogen steder. Et stort tab for menneskeheden.

 

Den store komponer-og-smid-væk produktion på dette tidspunkt skyldtes to ting: Den ene var at bandet var ved at pejle sig ind på en stil, som kunne kombinere alle deres modsatrettede ideer, den anden at rollerne var blevet fordelt: Palle spyttede begejstret tekster ud i et manisk tempo, Carsten lavede musikoplæg (som typisk ville bumpe rundt mellem hans musikalske inspirationskilder som en radiobil), Anders kritiserede oplægget sønder og sammen, Gert lavede en melodi, Michael spillede trommer, Gert glemte melodien igen osv.

 

Efterhånden viste der sig en slags overordnet ide, som især blev bakket op af Gert og Carsten, nemlig at kombinere sentressernes eksperimenterelyst med punkmusikkens energi. Da der samtidig begyndte at dukke begreber som noise-rock og shoegazing op i undergrunden, faldt tingene langsomt på plads.

Tilbage til 1988 – del 2   Frem til 1989 – del 1