"All together now"

Med den nyerhvervede struktur, som medførte at besætningen var blevet en traditionel bas, guitar og trommer sammensætning, kom tanken om at lave mere fastlagte kompositioner på tale. Derfor foreslog Carsten, at hans gamle ven Gert, som på det tidspunkt var ekspedient i pladeforretningen Van Rock, kunne blive sanger.

Bandet i begyndelsen: Gert, Anders, Carsten og Michael

Tidligt billede af bandet.
Fra venstre: Gert, Anders, Carsten og Michael

”Er det ham der altid er så utrolig langsom til at ekspedere?” spurgte Anders. Det var det, og udover denne kvalifikation besad Gert en iver over obskure undergrundsbands og alternative udgivelser som sjældent lod folk komme ud af butikken med mindre end et par stabler plader under armen. Desuden sang han faktisk godt og havde en stor spændvidde fra mange år i det lokale kirkekor.

Kort efter, stadig i løbet af vinteren 1987-88, blev Palle Juul Holm, som Gert og Carsten kendte fra Science-fiction miljøet, inddraget som fast tekstforfatter, og nu var banen kridtet op til at man kunne komponere sange.

Her skal indskydes at denne gruppe mennesker i høj grad bestod af folk, hvis tankeaktivitet var domineret af den nørdede hjernehalvdel (måske bortset fra Michael, som derimod ofte lod sig dirigere af en slags indre udgave af Tex Avery's pigeglade ulv).

Tex Avery ulv

Ikke desto mindre havde virkeligheden nu tvunget bandet til en regression til en mere traditionel musikstruktur, hvilket passede dårligt med Anders’ ideer om ren rockmusikalsk avantgarde. Han indså at bandet havde solgt totalt ud allerede inden de havde lavet deres første regulære musikstykke. Derfor erklærede han, at han ikke længere var et fast medlem af bandet, men derimod ville fungere som en slags permanent stand-in for sig selv. Dette gjorde det muligt for ham at leve med de andres håbløst konservative syn på rockmusik. En status han fastholdt til bandet blev opløst 6 1/2 år senere.

Tilbage til 1987 – del 1   Frem til 1988 – del 2